Kedves Szülők!

A közegészségügyi-járványügyi szabályokat be kell tartanunk, ezért szigorúbban, de rugalmasan próbálunk alkalmazkodni a helyzethez. Ennek érdekében az alábbi szabályok betartását kérjük Önöktől.ű

Mielőtt a szabályokat ismertetnénk, a következőkre hívjuk fel a figyelmüket:

Ha a gyermeknek, vagy az együtt élő családtagok közül bárkinek Koronavírus fertőzésre utaló tünete jelenik meg, attól a naptól ne hozzák a gyermeket bölcsődébe. A napokkal később, teszttel igazolt koronavírus fertőzés a csoport, vagy akár a teljes bölcsőde bezárását eredményezi.

KÉRJÜK, LEGYENEK EBBEN SZOLIDÁRISAK EGYMÁSSAL ÉS FELELŐS MAGATARTÁSUKKAL SEGÍTSÉG A BÖLCSŐDE MŰKÖDŐKÉPESSÉGÉT!

Reggeli érkezés

 • A 484/2020. (XI.10) Korm. rendelet alapján a nevelési-oktatási intézményekbe a gyermeket kísérő személy csak a testhőmérséklet mérési pontig léphet be.
 • Szájmaszk használata a gyermeket kísérőnek kötelező.
 • Az intézménybe való belépéshez az országos tisztiorvos határozata szerinti megengedett mértéket vesszük figyelembe, ami jelen esetben 37,8 C
 • Kérjük Önöket, hogy érkezzenek korábban, hogy az esetleges torlódás miatt ne késsenek el a munkából, illetve legyenek türelemmel, míg egy-egy gyermek bevétele megtörténik.
 • Az ajtóban elhelyezett fertőtlenítős lábtörlő (10 %-os Hypo oldatba mártott textília) használata minden belépő számára kötelező.
 • A belépő gyermek és kísérője számára a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.
 • Átmeneti tárgyat bevihet a gyermek a csoportba, melyet rendszeresen fertőtleníteni szükséges. Amennyiben ez a tárgy textil, vagy rágásra használt anyagból van, ebben az esetben kérjék meg a szülőket, hogy azt naponta mossák ki.
 • Egy időben csak egy szülő végezhet a csoportban beszoktatást. Szájmaszk és lábzsák használata az épületben kötelező a beszoktatást végző szülő számára.
 • A bölcsődét csak egészséges gyermek látogathatja, ehhez szükséges lesz egy szülői nyilatkozat kitöltése.

Az alábbiakban leírt beléptetési rend lehetséges a bölcsődékben

Mártírok Bölcsőde:

A kísérők mindkét oldalon beléphetnek a bejáraton. Egy kísérő az előtérben, egy kísérő az átadóban tartózkodhat gyermekével. Belépéskor kézfertőtlenítés történik, illetve fertőtlenítős lábtörlőn haladnak át. A többiek kint, a fedett teraszon tudnak várakozni. A hőmérséklet mérése az átadóban történik.

Köztársaság Bölcsőde:

Az udvari ajtón léphetnek be a kísérők gyermekükkel. Kézfertőtlenítés és fertőtlenítős lábtörlőn való áthaladás történik.

Az előtérben 2 kísérő tartózkodhat gyermekével, a többiek kint, a fedett teraszon várakoznak. Az előtérből nyíló két nagy méretű átadóban egy időben 2 - 2 kísérő tartózkodhat gyermekével. A hőmérséklet mérése az átadóból nyíló fürdőszoba ajtóban történik.

Vörösmarty Bölcsőde:

Mindkét oldalon az udvari ajtókon tudnak belépni a szülők gyermekeikkel. Fertőtlenítős lábtörlőn haladnak át, kézfertőtlenítés történik. Az előterek nagy méretűek, többen tudnak ott tartózkodni a távolságtartás szabályait betartva.

Az előterekből nyíló nagy méretű átadó helységekben egy időben 2 kísérő tartózkodhat gyermekével. A hőmérséklet mérése az átadóból nyíló fürdőszoba ajtóban történik.

Kossuth Bölcsőde:

Mindkét oldalon az udvari ajtókon tudnak belépni a szülők gyermekeikkel. Fertőtlenítős lábtörlőn haladnak át, kézfertőtlenítés történik. Az előterek nagy méretűek, többen tudnak ott tartózkodni a távolságtartás szabályait betartva.

Az előterekből nyíló átadó helységekben egy időben 1 kísérő tartózkodhat gyermekével.

A hőmérséklet mérése az átadóban történik.

Ady Bölcsőde:

Minden egységnek saját bejárata van külön folyosóval, mely egyenesen az átadóba vezet. A kísérők a gyermekkel itt tudnak bejönni. A hőmérséklet mérése és a gyermek átadása az átadóból a fürdőszobába nyíló ajtóban történik.

Gyermek hazaadása délután

 • A gyermekért érkező kísérőnek   a reggeli bevétel szerinti szabályokat kell betartani.
 • Kérjük csak a lehető legfontosabb információkat adják át kollégáinknak, hosszabb beszélgetés ne alakuljon ki.
 • A kísérő a lehető leghamarabb hagyja el a gyermekkel a bölcsőde területét, az udvaron már ne játsszon a gyermek.